logo

Seleccioneu localitat

Canviar de localitat

Festival Gollut

El Festival Gollut. Un certamen de cine compromès i fotoperiodisme de temàtica social que s’especialitza encara més en la denúncia de les vulneracions dels drets humans i sensibilització per les causes socials. Organitzat pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes

Comparteix

Nom
Festival Gollut
Direcció
C/ MAJOR 19
RIBES DE FRESER - Girona
Telèfon
656325582
Web
www.festivalgollut.com
Email
Xarxes Socials

El Festival Gollut. Un certamen de cine compromès i fotoperiodisme de temàtica social que s’especialitza encara més en la denúncia de les vulneracions dels drets humans i sensibilització per les causes socials.

Més de 190 films i reportatges de fotoperiodisme han superat totes les expectatives de participació en l’edició d’enguany.

La sessió inaugural serà una mostra del que donarà de sí els tres dies. El Festival obrirà amb dos films punyents, ‘Les costures de la Pell’ i ‘Les Nostres Energies’.

Les Costures de la Pell’ és un documental sobre els abusos de les grans multinacionals del tèxtil mundial. ‘Les Nostres Energies’ vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya.

Els films seleccionats

Qualsevol de les pel·lícules seleccionades és difícil que no remoguin als espectadors del festival, perquè entre els temes i arguments de l’edició d’enguany es troben: l’auto-superació personal, els drets laborals, la igualtat de gènere, la corrupció política, el dret a l’habitatge digne, la discriminació ètnica i cultural de comunitats de persones en perill d’extinció, el teatre al carrer com a expressió humana, el despoblament de zones rurals, la preservació del medi natural, el dret a la salut dels drogodependents… entre d’altres.

‘La sonrisa verdadera’, ‘Ainu, caminos a la memoria’, ‘Las mujeres de la mar’, ‘Son duros los días sin nada’, ‘ Tàrrega el món paral·lel’, ‘Espés’, ‘Una hora, un paso’, ‘Minerita’, ‘Verdad & consecuencia’, ‘Democracia’, ‘9:30’… Fins a 37 treballs seleccionats. 8 documentals, 15 curts de ficció, 9 curts documentals i 6 reportatges de fotoperiodisme que remouran la consciència i donaran un punt de vista diferent en la manera que percebem la realitat del món en que vivim actualment. Tot el programa detallat a la web: www.festivalgollut.com